LOCOMOTORISCHE REVALIDATIE

In de eerste plaats ben ik nog steeds kinesitherapeut, en kunnen mensen ook met diverse klachten bij mij terecht (of het nu om een locomotorische, cardiologische of geriatrische indicatie gaat). Iedere patiënt kan rekenen op de meest optimale zorg. Met deze behandeling kan ik bij klachten van het bewegingsapparaat na een orthopedische ingreep, trauma of na acute letsels van onder meer spieren, pezen en zenuwen uw herstel bevorderen en autonomie vergroten.

MANUELE THERAPIE

De manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie (postgraduaat opleiding).
Na het achterhalen van de oorzaak (aan de hand van een uitvoerige anamnese en klinisch onderzoek) van uw acute of chronische klacht focus ik mij met manuele manipulatieve (het ‘kraken’) en mobiliserende technieken op het herstellen en verbeteren van uw bewegingsapparaat bij blessures, pijn, gewrichtsproblemen, sportletsels, lumbago, whiplash, hernia, … met aangepaste oefeningen voor thuis. De manuele therapie is hoofdzakelijk gericht op nek en rugpijn.

MYOFASCIALE THERAPIE (DRY NEEDLING)

Het verkeerd functioneren van spieren kan aanhoudende pijnklachten en stijfheid veroorzaken. Bij druk op ‘trigger’ punten of spierknopen ondervindt u ter plaatse myofasciale pijn met mogelijke uitstraling. Met de behandelingstechniek dry needling richt ik mij met een ‘droge’ acupunctuur naald op de pijnplek en de spieren die verkeerd functioneren. Zo help ik de ‘knooppunten’ in de spieren te ontspannen en de beweeglijkheid van de spieren toe te nemen.

REDCORD TRAINING

Suspensietraining, zeer populair in de topsportwereld
We trainen een of meerdere spieren die door bewegingsdysfuncties of pijn gedeactiveerd zijn. Met instabiele touwen en elastieken en uw eigen lichaamsgewicht voeren we door dit unieke systeem specifieke functionele oefeningen uit om ‘slapende spieren’ te heractiveren, van heel makkelijk tot uiterst moeilijk. Het Noorse Redcord systeem is uitgelezen bij krachttraining en blessurepreventie.

Ik help u graag verder na telefonische afspraak. Aarzel niet om mij te contacteren als u meer informatie wenst.
Vind Kinesitherapie Liedekerke ook op Facebook.